Een eigen affiliate winkel starten

Geplaatst op 09-04-2022

Categorie: Computer en internet

Wilt u een webshop beginnen maar wilt u geen voorraad bijhouden of producten naar de klant versturen, dan kunt u ook een webwinkel starten op basis van affiliate marketing. Een groot voordeel daarbij is dat er ook geen sprake is van inkoopkosten. Binnen uw webwinkel kan de bezoeker bladeren tussen de productcategorieën op zoek naar interessante spullen. Bij ieder product kan de bezoeker via een affiliate link doorklikken naar de website van een aanbieder, waar het product vervolgens gekocht kan worden.

Wanneer u zich aanmeldt bij een affiliate netwerk, kunt u toegang krijgen tot het materiaal dat u direct binnen uw webwinkel kunt inzetten. Een voorbeeld van zo een netwerk is TradeTracker. In uw account bij TradeTracker worden de verdiensten bijgehouden en die zijn door u als affiliate publisher in te zien. Op elk moment kunt u bij TradeTracker inloggen om te statistieken te zien, nadat u zich heeft aangemeld voor de diverse affiliate campagnes binnen TradeTracker en u het materiaal heeft geplaatst binnen uw webwinkel.

Het PHP-script van Vrolijk Internet Services geeft u de mogelijkheid om het materiaal van TradeTracker heel makkelijk te integreren binnen uw affiliate winkel. U krijgt de beschikking over de juiste links waarmee de bezoekers kunnen doorklikken naar de producten die u promoot via affiliate marketing. Als er een product gekocht wordt, ontvangt u als tussenpersoon een affiliate commissie. Via de link waarmee een bezoeker doorklikt, wordt een code doorgegegeven zodat een verkoop aan u gekoppeld kan worden en de affiliate commissie aan u kan worden toegekend. Wilt u snel van slag gaan met uw eigen affiliate site, dan is het een goed idee om het script aan te schaffen en daarmee uw affiliate winkel op te zetten. Het PHP-script stelt u in staat om uw affiliate shop snel te vullen met producten via de bijgeleverde beheeromgeving.